Védőrácsok és ipari kerítések

Védőrácsok és ipari kerítések

Védőrácsok és ipari kerítések

Gyártó, termelő, raktározó, logisztikai szolgáltató vállalatok gyakran alkalmaznak védőrácsokat, ipari kerítéseket tárolási és gyártási technológiájuk részeként.
A logisztika és a tárolás, raktározás megköveteli a tárolt áruk áruvédelmét, biztonságát. Ezért minden esetben a raktározáskor, tároláskor szem előtt kell tartani a raktározandó áruk biztonságos betárolását akár a raktári dolgozókkal szemben is. Védőrácsok és ipari kerítések széles skáláját kínáljuk gyártással, termeléssel, raktározással foglalkozó vállalatok számára, megoldásul a biztonsággal kapcsolatos problémáikra. Az általunk forgalmazott védőrácsok és ipari kerítések gyorsan és könnyen szerelhetőek, köszönhetően a jól átgondolt tervezési megoldásoknak. A védőrácsok vagy az ipari kerítések közé beépítendő ajtó megoldások kiemelten erős kivitellel készülnek, mivel tervezésük során figyelembe vették a mindennapi gyakori használatot. Az ipari kerítések vagy védőrácsok közé beépítendő ajtók minden esetben előszerelten kerülnek leszállításra a telepítés helyszínére, legyen szó raktárról, gyártósorról vagy termelő berendezésről. A védőrácsok vagy az ipari kerítések felépíthetőek, szerelhetőek akár tizenegy méteres magasságig szabadon álló kivitelben is. A védőrácsok vagy az ipari kerítések fémrácsai, huzaljai horganyzott felületkezelésűek (8-25 um) beltéri használatra alkalmasak, megfelelő technológiával és minőségben legyártva nem igényelnek porszórást vagy festést a mindennapi használathoz. Az ipari rácsfalak alkalmazása növeli a biztonságot és csökkenti a balesetveszélyt. A rácselemek közötti átláthatóság és a fény áthatolásával a raktárban dolgozó raktári dolgozók, targoncások könnyebben tudnak egy balesetveszélyes szituációban korrekciót megejteni, mintha nem látnának az elválasztás, esetleges fal mögé. Az ipari rácsfal rendszer alkalmazásával – fénytechnikai számítást követően- akár költségcsökkenés is elérhető a raktári világításban, mivel a rácsosztásokon a fény minden irányban áthatol, ellentétben az esetlegesen megépített elválasztó fallal, hátfal lemezzel. A cégünk által forgalmazott ipari rácsfal rendszert sok sztenderd építőelem is alkotja, így egy esetleges bővítés vagy hibás, sérült alkatrész cseréje nem okozhat gondot ellentétben az egyedileg gyártott specifikus megoldásokkal szemben.
A raktárakban jellemző az állványrendszeren történő tárolás, raktározás. Az áruféleségek különböző módon kerülhetnek betárolásra: raklapos állványokon, polcos állványokon, karos állványrendszerben, galériás állványrendszerben, pódiumokon, nagy fesztávú állványokon stb. Magyarországon a legjellemzőbb tárolási technológia a raklapos állványos tárolás, ebből is a soros raklapos állványok alkalmazása a legelterjedtebb a raktári területeken. Az általunk forgalmazott védőrácsok a raklapos állványrendszer kiegészítő elemeiként akár utólagosan is telepíthetőek, az ügyfél igényei alapján. Megkülönböztetünk a raklapos állványokra szerelve hátfalrácsokat, oldalrácsokat és akár egy vagy több teljes állványmezőt határoló hátfalrács rendszert képező rácsfalakat. Amennyiben egy vagy több teljes állványmezőt kívánunk hátráccsal befedni, úgy ahhoz az általunk forgalmazott rácsfal rendszerhez szükséges egy külön telepítési rajz és terv, mivel ez a rendszer összedőlés elleni védelemmel tervezett, könnyen szerelhető, hatékony megoldás az ügyfelek számára. A védőrácsok vagy az ipari kerítések gyártója ezen eszközöket úgy tervezi, hogy elősegítse a megrendelők áru biztonsággal kapcsolatos elvárásainak elérését és megakadályozza a betárolt áruk kiesését, ezzel is elkerülve a nem kívánt személyi sérülést, munkahelyi balesetet és az anyagi károkat. Az egyes rácselemek a raklapos állványrendszer oldal vagy hátfalára kerülnek felszerelésre általában kívülről úgynevezett távtartókkal csavarok segítségével és felhasználásával, így az utólagos alkalmazások is könnyebb felszerelést tesznek lehetővé, mely a szerelési idő csökkenésével jár. Amennyiben a hagyományos csavaros és anyás rögzítési móddal szerelt rács rendszereket vizsgáljuk, könnyen megállapítható, hogy az általunk szállított rácsfalak szerelése sokkal gyorsabban kivitelezhető. A rácspanelek a megfelelő telepítési rajz rendelkezésre állását követően könnyen és gyorsan egymáshoz csavarozhatóan rácsfal rendszerré installálhatóak, megnövelve a rácselemek szilárdságát, stabilitását. Az ipari kerítések, ipari rácsfalak stabil szerkezetek, könnyen, gyorsan és biztonságosan telepíthetőek.
Az ipari rácsfalak megtervezésekor a stabilitás és a rövid, gyors telepítési idő fontos szempontot alkotott. Ennek megfelelően került kifejlesztésre az az ipari rácsfal és védőkerítés család, mely kielégíti az előzőekben említett követelményeket és a vevői szükségleteket. Szükség esetén az ipari rácsfalak tetővel is szerelhetőek, így akár ketreccé alakítva az adott térelemet.
Az ipari rácsfalak festett vagy horganyzott bevonattal kerülnek legyártásra. Kiegészítő építőelemként az ipari rácsfalakhoz gyakran alkalmaznak kapukat, ajtókat. Az ipari rácsfalakhoz illeszkedő és installált szabvány ajtók lehetnek tolóajtók illetve lengőajtók, akár automatikus záródási opcióval. Ez a kiegészítő opció tűz esetén nagyon praktikus védelmi funkciót biztosít az ipari rácsfal rendszert alkotó ajtóhoz kapcsolódva, ezzel elősegítve a munkavédelmi előírások betartását. Az ipari rácsfalakba integrált ajtók különböző zárszerkezettel kerülhetnek gyártásra, szállításra és beszerelésre ez minden esetben az ügyfél igényektől (például biztonsági vagy egészségügyi követelmények) és a megvalósítandó feladattól függ.
Az ipari rácsfalakat számos esetben alkalmazzák a termelő vagy gyártósorokat alkotó gépek elhatárolására, elkerítésére vagy védelmére. A termelő vagy gyártósorokat határoló ipari rácsfalak, kerítések szabványos magassággal bírnak 2200 mm vagy 1400 mm magasságúak és a padozattól 150 mm magasságban kezdődnek azaz alul található egy rés az ipari kerítés vagy rácsfal alatt. Ez a rés elősegíti a gyártó vagy termelő berendezés környezetének könnyebb tisztíthatóságát, takaríthatóságát. Az ipari kerítés vagy rácsfal rendszer 7 féle különböző szélességű panelből állítható, szerelhető össze. A panelek szélessége 200 mm-től 1500 mm-ig terjed, melyek összeépítésével jön létre az ipari rácsfal rendszer. Az ipari kerítés vagy rácsfal rendszer konfigurálásánál egymással könnyen variálhatóak a panelek és oszlopok, ezek testre szabását követően az adott termelő vagy gyártósorhoz minden tekintetben illeszkedő ipari rácsfal vagy kerítésrendszer kerülhet telepítésre. Az ipari kerítés vagy rácsfal rendszer szabványos elemeiből (panelek, oszlopok, kapuk, zárak stb.) a gyártó raktárkészlettel rendelkezik, így a gyors szállítás és az ezt követő telepítés az ügyfelek számára biztosított.
A termelő vagy gyártósorok mellé telepített ipari kerítés vagy rácsrendszerek jellemzően az több termékcsaládot alkotnak, úgy mint a erősített ipari kerítés rendszer, mely 80 x 80 mm-es erős anyagból készült rácsosztással készül. Abban az esetben alkalmazzák, amennyiben jelentős veszélye van valamiféle ütközésnek. Egy másik ipari rácsfal termékcsalád az olyan gyorsan összeszerelhető rácsfal, mely könnyen eltávolítható, leszerelhető majd ugyanilyen gyorsan visszaépíthető. Ezzel a gyors le és összeszerelhetőséggel az ipari kerítés vagy rácsfal rendszer elősegíti a gyártó vagy termelő gép karbantartását esetleges meghibásodás esetén a javítását. A harmadik termékcsalád a biztonsági, vagyonvédelmi szempontokat helyezi előtérbe. Alkalmazásával szükségtelenné válik a gépsor élő erős őrzése. Az ipari kerítés vagy rácsrendszer menetes szerelvényekkel kerül szállításra, könnyen telepíthető és a padozati egyenletlenségek esetén rugalmasan alakítható. Alkalmazásával automatizált gyártási, termelési folyamat bonyolítható. Az ipari kerítés rendszert alkotó negyedik termékcsalád választásával a higiénia és a biztonsági követelmények összekapcsolhatóak. Ezen termékcsalád alkotóelemei rozsdamentes acélból készülnek nyitott profilok és hegesztett panelek nélkül. Alkalmazásuk többnyire gyógyszeriparban és élelmiszeriparban történik, használatukkal elősegítve a hatékony és higiénikus tisztítást, még akkor is, ha a telepítésük közvetlenül a padlóra történik, ellentétben a szokásos installálástól, mely során 150 mm-es rés marad a padló és a rácselem alja között.