Ütközésvédelem fémből

Ütközésvédelem fémből

Szűrő(k)

Sarokvédő L típusú 100/300 mm festett sárga

Sarokvédő L típusú méret:100/300 mm festett sárga

15 650 Ft + ÁFA
Br. 19 876 Ft

Db
Részletek

Sarokvédő L típusú 150/400 mm festett sárga

Sarokvédő L típusú méret:150/400 mm festett sárga

9 900 Ft + ÁFA
Br. 12 573 Ft

Db
Részletek

Sarokvédő ES típusú 170/400 mm festett sárga

Sarokvédő ES típusú 170/400 mm festett sárga színű

9 900 Ft + ÁFA
Br. 12 573 Ft

Db
Részletek

Sarokvédő 4 csavarral META MULTIPAL 51059 típus festett

Sarokvédő 4 csavarral META MULTIPAL 51059 típus festett sárga színű

16 900 Ft + ÁFA
Br. 21 463 Ft

Db
Részletek

Oszlopvédő U alakú META MULTIPAL 95843 típus 400 mm festett

Oszlopvédő U alakú META MULTIPAL 95843 típus méret:400 mm festett

19 500 Ft + ÁFA
Br. 24 765 Ft

Db
Részletek

Oszlopvédő STG 20008 U típus 100/400 mm festett sárga

Oszlopvédő STG 20008 U típus méret:100/400 mm festett sárga

13 024 Ft + ÁFA
Br. 16 540 Ft

Db
Részletek

Oszlopvédő STG 20009 U típus 120/400 mm festett sárga

Oszlopvédő STG 20009 U típus méret:120/400 mm festett sárga

13 834 Ft + ÁFA
Br. 17 569 Ft

Db
Részletek

Alapcsavar FBN Fischer M 12x114 mm horganyzott

Ütközésvédelmi eszközök rögzítéséhez ajánljuk. Nagy terhelhetőségű és rövid:...

500 Ft + ÁFA
Br. 635 Ft

Db
Részletek


Ütközésvédelem fémből

 
A raktárakon, csarnokokon, gyártó vagy termelő üzemeken belül nagy hangsúly kerül a balesetmentes munkavégzés és a működtetett gépek, eszközök vagy a tárolt anyagok és az épület biztonságának megóvására. Amennyiben a gyártó üzemben, raktárban, termelő üzemben vagy csarnokon belül gépesített anyagmozgatási tevékenység folyik, úgy az anyagmozgatási folyamat aktív elemei az anyagmozgató eszközök, mint például a kézi hidraulikus emelő („béka”), gyalogkíséretű targonca, homlokvillás targonca, tolóoszlopos targonca, komissiózó targonca, magasraktári targonca, vontatók és vontatmányok. Az előzőekben említett raktártechnikai eszközöket többnyire raktári dolgozók használják, működtetik. A raktártechnikai eszközök használata során elkerülhetetlen az emberi tévedés vagy jellemzően a targoncák meghibásodása. Ilyen esetekben a raktári állvány vagy polcrendszer, galériás állványrendszer, karos és szál anyagtároló állványok, soros raklapos, bejárható raklapos állványok, push-back állványok, átfolyó görgős állványok, szűkfolyosós magasraktári állványok, pódiumok, kézi polcos állványok valamint a raktár vagy üzemcsarnok épületét, annak oszlopait, falát esetleg a raktár vagy üzemcsarnokban telepített csarnokiroda, műhelyiroda vagy belső ház oldalát fizikai úton védeni szükséges. Az állványrendszerek, épületek, csarnokirodák stb. védelmére alapvetően két fajta ütközésvédelmet kínálunk. Az első csoportban a hagyományos, fémből készült ütközésvédelem, csarnokvédelem tartozik, a második csoportba az úgynevezett rugalmas ütközésvédelem. Az általunk forgalmazott fémből készült ütközésvédelem igény szerint védelmet biztosít a raktárakban telepített raklapos állványrendszer állványlábainak védelmére, a targonca közlekedő utak védelmére, a könnyűszerkezetes csarnoképület és a belső, csarnokon belüli gipszkarton falak vagy csarnokirodák valamint egyéb csarnok szerkezeti elemek (például tartóoszlopok) és üzemi berendezések (például tűzcsapok, elektromos szekrények) védelmére.
 
Amennyiben a raktártechnikában alkalmazott raklapos állványok állványlábainak védelmét kell biztosítani, ez történhet az állványlábra szerelt állvány lábvédő, ütközésvédő alkalmazásával, az állványlábat U alakban körülvevő ütközésvédő oszlopvédő – jellemzően négy darab alapcsavarral a padozatba történő lefúrásával – felszerelésével. Amennyiben a targonca közlekedési, közlekedő útvonalát kívánjuk védelemmel ellátni a raklapos állványrendszer tekintetében, úgy egyszerűbb és költséghatékonyabb  védelem az L alakú sarokvédő padozatba történő rögzítéssel való védelem a raklapos  állványsorok végein. Bár a professzionális, teljes körű megoldás az úgynevezett állványkeret ütközésvédő felszerelése. A raktárakban telepített raklapos állványrendszerek szimpla vagy dupla (iker) sorokban kerülnek leggyakrabban installálásra. A raklapos állványrendszer szimpla állványsorait és a dupla (iker) állványsorait is állványkeret ütközés védelemmel ajánlatos ellátni és felszerelni. A raklapos állványrendszer szimpla állványsoraihoz telepített állványkeret ütközésvédő kizárólag hosszában különbözik a raklapos állványrendszer dupla (iker) állványsoraiba telepítendő állványkeret ütközésvédőtől. Mindkét esetben jellemzően a fémből készült sarokvédő ütközők közé fémből vagy fából kerül telepítésre az állványkeret mélységével nagyjából megegyező méretű ütközésvédő elem. Amennyiben ez az elem fából kerül beszerelésre annak előnye, hogy rugalmas. Így kevésbé sérül illetve nagy mértékű sérülés esetén könnyen cserélhető. Amennyiben ez az ütközésvédő elem fémből készül, úgy egy nagyobb deformációt követően akár a teljes keretvédő cserére szorulhat a deformáció miatt. Ebben az esetben gondot okoz a padozati rögzítés, mivel a korábbi alapcsavarokat le kell vágni és az új állványkeret ütközésvédő ugyanabba a pozícióba kizárólag a padozat javítását követően telepíthető.
 
A fém ütközésvédelmi elemeket (sarokvédő, oszlopvédő, állványkeret védő) szabványos, sztenderd és egyedi – az ügyfél igényei alapján – készült kivitelben is forgalmazzuk. Mivel használt állvány és polcrendszereket is értékesítünk, felvásárlunk így általában jó minőségű, újra felhasználható, használt ütközésvédelmi eszközök (sarokvédő, oszlopvédő, állványkeret védő) is fellelhetőek aktuális termékkínálatunkban a raktártechnikai eszközeink és akciós termékeink között.
 
A fémből készült ütközésvédők (sarokvédő, oszlopvédő, állványkeret védő) vásárlásánál fontos szempont az anyagvastagság. Jellemzően minél nagyobb az ütközésvédő (sarokvédő, oszlopvédő, állványkeret védő) anyagvastagsága, annál nagyobb az ütközésvédelmi szerepe. Amennyiben kerékvetőt, ütközésvédőt, állványkeret védőt telepítünk igen fontos szempont a védelmi szempontok mellett, hogy a kiszolgáló anyagmozgató eszköz, targonca kerekeit ne károsítsa. Ha a targonca kereke sérül, úgy egyfelől ez jelentős anyagi kárral, másfelől rendkívüli balesetveszéllyel járhat. Így a raklapos állványrendszerek állványoszlopaihoz vagy állványkereteihez alkalmazott ütközésvédő vagy oszlopvédő, állványkeret védő kiválasztása előtt győződjünk meg annak rögzítési lehetőségéről, rögzítési pontjairól. A raklapos állványokhoz alkalmazott sarokvédő és oszlopvédő ütközésvédelem esetében két csoportba sorolhatóak a fém ütközésvédők padozati rögzítési lehetőségei. Az első esetben a padozati rögzítésnél az alapcsavarok a sarokvédő vagy oszlopvédő külső oldalsíkja ellőtt a padozatból kiemelkednek (ez lehet veszélyes a targonca kerekeire), a másik esetben a padozati rögzítő csavarok az ütközésvédelemmel érintett állványoszlop és a sarokvédő vagy oszlopvédő belső oldalsíkja között kerülnek telepítésre a padozatban.
 
Egyéb ütközésvédelmi elemek is készülhetnek még fémből, úgymint a gyalogosforgalom védelmére védőkorlátok, raktár vagy gyártó, termelő illetve üzemcsarnokok falvédelmére telepített falvédelmi elemek, épületgépészeti és egyéb berendezések védelmére szolgáló speciális ütközésvédelmi megoldások illetve kültéri használat esetén parkoló határolók, kültéri korlátok. Az előzőekben említett ütközésvédelmi eszközök jellemzően csőből készülnek.
 
Amennyiben meglévő vagy újonnan telepítendő raklapos, polcos állványrendszere vagy raktár, üzem, gyártó csarnoka, épületgépészeti berendezései védelmére ütközésvédelmi megoldásra van szüksége ennek tervezését bízza szakértőkre. Cégünk felkészült munkatársai felkeresik Önt és egyeztetik az igényeket és vázolják a lehetőségeket, ezzel kialakítva az Ön számára ideális megoldást legyen szó fém ütközésvédelem vagy rugalmas ütközésvédelem kialakításáról. Kérjük tekintse meg kínálatunkat webáruházunkban, ahol a leggyakrabban igényelt és megvásárolt fémből készült ütközésvédelmi elemeket valamint az éppen raktáron lévő jó minőségű használt ütközésvédelmi eszközeinket kínáljuk.
 
 

Ajánlatkérés >>