Használt polc és állványrendszerek

Használt polc és állványrendszerek

Karos állvány, használt
Akció!

Karos állvány, használt

Kétoldalas kivitelű kiváló minőségű állvány

6 000 000 Ft + ÁFA 7 000 000 Ft + ÁFA
Br. 7 620 000 Ft

Db
Részletek
Raklapos állványösszeállítás, META 5 mezős, talaj+4 szint, használt
Akció!

Raklapos állványösszeállítás, META 5 mezős, talaj+4 szint, használt

Megkímélt állapotú használt raklapos állvány

718 200 Ft + ÁFA 756 000 Ft + ÁFA
Br. 912 114 Ft

Db
Részletek


Használt polc és állványrendszerek

 
Minden raktár beruházásánál az egyik fő szempont a költséghatékonyság. Tapasztalataink alapján, amikor a raktár építések túlnyomó részében nem az alkalmazandó raktár technológiához igazítja a tervező a raktárépületet és ez alapján kerül elkészítésre az építési engedélyeztetési, majd később a kiviteli terv, hanem megtervezésre kerül a raktár az esetlegesen hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel és irodákkal, abban az esetben a raktártechnikai eszközök, raktárberendezések egy már elkészült raktárépületbe történő installálása sokkal nehezebb és bizonyos kompromisszumokkal járó feladat, mintha az eredeti raktár technológiai igényt vettük volna alapul és e köré terveztettük volna az épületet.
 

 

A beruházási és üzemeltetési, javítási és karbantartási költségek csökkentésének egyik lehetséges alternatívája raktártechnikai eszközöket vizsgálva a használt illetve idegen kifejezéssel élve a second hand polc és állványrendszerek, anyagmozgató eszközök, kézi kocsik, targoncák megvásárlása. A használt raklapos és polcos állványrendszerek adás-vétele a 208 évi világgazdasági válságot követően került ismét előtérbe. Ahhoz, hogy egyes raktári állvány beruházások megvalósuljanak költségoptimalizálásra volt szükség, kézenfekvő megoldásként adódott a használt polc és állványrendszerek megvásárlása és az adott raktár ezen raktártechnikai eszközökkel felszerelése. A világgazdasági válság során tönkre ment cégek, kiürült logisztikai és elosztó központokban, raktárakban található kihasználatlan, használt jellemzően raklapos és galériás, kézi polcos állványrendszerek leszerelése és értékesítése is megkezdődött. Ebben a periódusban a használt állványok piaca jelentős felfutást mutatott a korábbi időszakhoz képest. Jelentős volt a kereslet a használt polc és állványrendszerekre.
Használt polc és állványrendszerek

 

A használt raklapos és polcos, galériás, karos és egyéb állványrendszerek mennyisége nem elégítette ki a használt polc és állványrendszerekre vonatkozó keresletet, azaz a kereslet a használt polcok és állványok iránt nagyobb volt, mint a kínálat. Fontos megjegyezni, hogy egy bizonyos projektméret felett az új polc és állványrendszereket gyártó cégek akár kedvezőbb árat adnak az új polc és állványrendszerre, mint a használt állványok vételi ára. Ez azért lehetséges, mert a használt állvány és polcrendszert el kell bontani, csomagolni, tárolni, átválogatni esetleg felújítani (rozsdátlanítani, festeni) szükséges valamint tőke befektetést igényel. Így a rárakódó járulékos költségek nagyobb projekt méret esetén közelítik az új állványrendszer bekerülési költségét, bár meg kell említeni a használt állvány és polcrendszerek kiemelkedően nagy előnyét: az azonnali szállíthatóságot ellentétben az új állványgyártók jellemzően 5-8 hetes szállítási határidejével szemben. A válságot követően a használt állványok esetében is sok állvánnyal kereskedő kelet közép európai cég is elkezdte Nyugat-Európából-a használt állványok importálását. Mára ez a folyamat a világ gazdaság felfutása, a válsághelyzet rendeződése, normalizálódása okán mérséklődött. Az állványrendszerek piacán elindult lassú áremelkedési folyamat miatt a Nyugat-Európai használt állvány árak is emelkedtek valamint a Nyugat-Európai tőkével ellátott állványrendszerrel kereskedő cégek használt polc és állványrendszerek felvásárlásába és raktározásába fektetett, lekötött pénzeszközeiket jelentős profittartalommal kívánják realizálni, így a Nyugat-Európából történő használt állvány vagy polcrendszer importálása jellemzően csak abban az esetben gazdaságos, amennyiben a használt polcrendszert valamilyen új állvány beszerzésbe beszámítják vagy állvány javítási, karbantartási, költöztetési, szerelési szolgáltatást nyújt az eladó számára a használt polcok vagy állványok kereskedelmével foglalkozó raktártechnikai cég.

 
Cégünk a használt polcos, raklapos, galériás, karos és szálanyag tároló állványrendszereket új állvány vagy polcrendszer vásárlása esetén beszámítja vagy akár azonnali készpénzfizetéssel megvásárolja. Igény esetén vállalja a használt állványrendszer szakszerű elbontását, leszerelését vagy akár költöztetését és újra installálását, felépítését. Raktárunkban azonnal hozzáférhető használt állvány vagy polc elemekkel rendelkezünk. A cégünk által forgalmazott használt állványrendszerek (jellemzően használt raklapos állványok, használt polcos állványok), melyek előzetes átválogatás és átvizsgálás után kerülnek szelektálásra. Kizárólag az általunk újra felhasználásra alkalmas használt polc vagy használt raklapos állványrendszereket kínáljuk újra értékesítésre. Amennyiben raktári, irattári állványok karbantartásához, javításához keres azonnal hozzáférhető, szállítható állvány alkatrészt kézenfekvő megoldás lehet a használt állványelemek megvásárlása tekintettel az állványgyártók által biztosított általában igen hosszú (akár 10-14 hetes) szállítási határidőkre. Az ellenőrzött használt raklapos, polcos és egyéb állványelemek funkciójában és teherbírásukban azonos értékekkel bírnak, mint az új állványalkatrészek, csak jóval kedvezőbb árfekvésűek és akár azonnal raktárról, készletről hozzáférhetőek. Az aktuális készleten lévő, használt állványalkatrészek vonatkozásában érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon, viszonteladókat is kiszolgálunk. A használt polcrendszerek közül a következő állvány gyártók termékei a legnépszerűbbek, legkeresettebbek: Salgó polcok, Dexion polcok (HI280 típusú és SYSCO), META polcok, SSI Schaefer, Aprod polcos állványok, BITO polcos állványok. A használt raklapos állványok tekintetében adás-vételi tranzakciókat bonyolítunk többek között használt Bito, Meta, Thyssen, Jungheinrich, Galler, HLF Heiss, Dexion P90, Dexion Speedlock, Stow, Mecalux, Torri, Hunpal, Polypal, Maxipal, Stockpal, Nedcon, Link51, SSI Schaefer, Ds-Reck, Voest Alpin, SLP, Esmena, Elvedi, Feralco, Verser, ITS, Armes, Hi-Lo, Provost raklapos állványrendszerekből és raklapos állvány alkatrészekből.
 

 

Használt polc és állványrendszerek
Amennyiben az ügyfél használt polc vagy állványrendszert vásárol javasoljuk, hogy ennek telepítését erre szakosodott raktártechnikai állvány szerelő céggel végeztesse. A használt raklapos állványoknál minden esetben kötelező az állványok üzemeltetésére vonatkozó szabványban (MSZ EN 15635) előírtak alkalmazása, azaz nincs különbség új és használt raklapos állványrendszer között üzemeltetési, javítási és karbantartási szempontból. Fontos, hogy a használt raklapos állványrendszer is rendelkezzen a szabványban előírt formátumú terhelési táblákkal valamint az MSZ EN 15635 szabvány szerint kötelezően előírt éves állvány felülvizsgálatot az erre szakosodott céggel végeztesse el a használt állványrendszer vásárlója. Amennyiben az állvány felülvizsgálat során a használt raklapos állványrendszerre vonatkozóan hibák kerülnek feltárásra, rögzítésre azt minden esetben – hasonlóan az új raklapos állványokhoz- az állvány hiba kategóriája alapján (piros, sárga, zöld) a szabványban meghatározott határidőn belül ki kell javítani.

 

Ezért amikor használt polcos vagy raklapos állványrendszert vásárol javasoljuk, hogy ne csak az éppen felmerült aktuális tárolási, raktározási feladathoz szükséges használt polc vagy raklapos, karos, galériás stb. állvány mennyiséget szerezze be, hanem vásároljon további tartalék vagy pótalkatrészeket is. Ebben az esetben biztosan kedvező áron juthat a pót vagy tartalék állványalkatrészekhez, nem beszélve a használt állvány vagy polcrendszereknél a tartalék alkatrészek utánszállítási nehézségeiről, hosszú szállítási határidejéről. Nem minden esetben szerezhető be a használt állványok piacáról az a használt állvány alkatrész, amely éppen szükséges az aktuális állvány felülvizsgálatot követő javításhoz, így ebben az esetben jellemzően új állványelemek kerülnek megajánlásra, melyek ár és szállítási határideje is jóval kedvezőtlenebb a használt polc vagy állványalkatrészekhez képest.

 
Amennyiben használt polc vagy állványrendszerrel rendelkeznek és ezeket később fel kívánják használni, abban az esetben javasoljuk, hogy a használt állvány alkatrészek tárolása lehetőség szerint fedett, zárt térben történjen. A használt polc és állványrendszerek kültéri tárolása során jellemző az állvány elemek korrodáltsága. Amennyiben mégis szabadtéren kerülnek tárolásra a használt polc vagy állványrendszerek javasoljuk, hogy ezek fóliával letakarása ne történjen teljesen légmentesen, mert amennyiben nem tudnak szellőzni a használt állvány elemek, gyorsabban és jelentősebb mértékben tapasztalható az állvány vagy polcelemek korroziója.