Hulladékgyűjtők

Hulladékgyűjtők

Hulladékgyűjtők

 
Tagadhatatlanul napjaink egyik kiemelten fontos kérdése a hulladékkezelés. Egy-egy cég, de akár egy háztartás is ma már igyekszik a szelektív gyűjtést rögtön az egyének szintjén megvalósítani. Ezzel csökkentheti kommunális szemétszállítási költségeit és egyúttal a gyűjtésben résztvevők szemléletét is a környezettudatosság irányába tudja befolyásolni. Nem csupán a szelektivitás, hanem az esetlegesen veszélyes vagy gyúlékony anyagok hulladékkezelése is megoldandó probléma akár egy vállalkozás irodájáról, akár egy kültéri iparterületről, akár egy közparkról van szó. A legmegfelelőbb szemetes vagy hulladéktároló kiválasztásakor az is fontos szempont lehet, hogy milyen igénybevételnek kell megfelelnie, mennyire kell számítani annak megrongálására, elmozdítására és esetleg előfordulhat-e, hogy égő anyagot dobnak bele. A megrendelés előtt azt is át kell gondolni, hogy milyen tárolókapacitású hulladékgyűjtőre van szükségünk és milyen módon történik majd annak rendszeres ürítése, takarítása.
 
A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. széles választékkal rendelkezik beltéri és kültéri hulladékgyűjtőkből egyaránt. A különböző kivitelű anyagok: műanyag, fém, acéllemez, a különböző méretek, fedélmegoldások és változatos színek lehetővé teszik, hogy mindenki az igényeinek legmegfelelőbb hulladékgyűjtőt, hamutartót, falra vagy oszlopra szerelhető szemetest stb. választhassa ki.
 
A leggyakrabban irodai felhasználásra vásárolt fedél nélküli fém és műanyag hulladékgyűjtőkből is több típust kínál a Zenit Kft., melyekből a műanyag kivitelűek tűzállóak is egyben.  Akár 1db is rendelhető belőlük, tehát egészen kis cégek számára is van lehetőség professzionális termékek beszerzésére. A beltéri hulladékgyűjtők egyik igen kedvelt darabja az önoltó verzió, melyben a keletkezett tűz a szemétkosár belsejében magától eloltódik. Miután egy modern belső térben az is szempont, hogy a szemetesek illeszkedjenek a designba, a mai hulladékgyűjtők már esztétikus kivitelben és színekben készülnek. Az önoltó típus bordó, kék, fekete, barna és rozsdamentes változatban rendelhető akár 1db-tól is.
 
Mellékhelyiségekben, konyhákban, közösségi terekben az is fontos szempont lehet, hogy a gyűjtőedényeknek legyen fedele, de azokhoz ne kelljen kézzel hozzányúlni. Ilyenkor a különböző méretben (5, 20 és 30 literes űrtartalom) és színben (fehér, fekete és króm) rendelhető, kivehető betéttel rendelkező pedálos hulladékgyűjtők jelentenek praktikus megoldást.
 
A dohányzást szabályozó rendeletek miatt ma már kifejezetten körülhatárolható az a terület, ahol egy cég dolgozói vagy egy vendéglátóegység vendégei rágyújthatnak. Ezeken a helyeken viszont a tisztaság érdekében érdemes az igénybevételnek megfelelő kapacitású és könnyen kezelhető hamutartókat kihelyezni. A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. kínálatában szerepelnek olyan hulladékgyűjtők, amik kivehető hamutartóval rendelkeznek, egy vagy két bedobó nyílással a szemetes tartály oldalán. De kapható falra erősíthető kisebb verzió lakkozott piros-fekete illetve rozsdaálló kivitelben is.
 
Ma Magyarországon már kijelenthetjük, hogy mindenki hallott a hulladékok szelektív gyűjtéséről, találkozott szelektív gyűjtőkonténerekkel, és a háztartások többsége rendelkezik erre a célra alkalmas kukákkal.  Ezt a szemléletet az üzemek, raktárak területén is erősíthetjük, ha nagyméretű szelektív hulladékgyűjtőket helyezünk ki. A Zenit Kft-nél kapható 70 literes horganyzott lemeztartályok különböző színekkel jelzik az egyes anyagok elkülönítését. Rendelhető kék, zöld, sárga, piros és szürke színekben festékporos felületi kezeléssel. Akár 1db is megvásárolható, de több gyűjtőt egymás mellé helyezve egy teljes szelektív szigetet alakíthatunk ki az üzemi területen. A színkódok mellé a gyűjtést megkönnyítendő öntapadó címkékkel is elláthatjuk a szemeteseket. A Zenit Kft. kínálatában a következő öntapadó matricák kaphatók: konzerv dobozok, kommunális hulladék, bio-hulladék, üveg, műanyag és papír. Ahhoz, hogy a gyűjtés még hatékonyabb legyen érdemes a műanyag és fémdobozokat préselve kidobni. Ehhez a falra szerelhető műanyag prést és fémdoboz prést célszerű a gyűjtősziget közelébe elhelyezni. A műanyag prés valamennyi műanyag palack préselésére alkalmas, könnyen rögzíthető és használatával a palackok 20%-ra tömöríthetők. A fémdoboz préssel a 0,33 és 0,5 literes fémdobozokat préselhetjük 15-20%-ra, így ritkítva a hulladékgyűjtők ürítési gyakoriságát.
 
Természetesen nem csak beltéren fontos a megfelelő hulladékgyűjtő kiválasztása, a Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. kültéri termékválasztékából az egyszerűbb kiviteltől a luxus megjelenésig választhatunk különböző funkciókat ellátó szemeteseket. A legkeresettebbek az 50 literes fém hulladékgyűjtők, amiknek felső részén cigaretta tartó található, és aminek gyűjtő tartálya kiemelhető. Ez a típus mindössze 13kg és 4 féle színben kapható: kék, zöld, piros és barna.
 
Ahol fontos a minőségi megjelenés is, oda érdemes teakfaborítással ellátott acélszerkezetű hulladékgyűjtőt rendelni. Szögletes és kerek formában is elérhető ez a típus, mindkettő levehető tetővel és horganyzott belső betéttel rendelkezik.
 
Szintén nagyon mutatós darab és ugyanakkor kiemelkedően tartós kivitelben készül az a hulladékgyűjtő, aminek galvanizált acél teste műanyag lécekkel van borítva. Szögletes és kerek formában is kapható különböző bedobó nyílásokkal és kivehető 45 vagy 56 literes műanyag tartállyal.
 
Kültéren is alkalmazhatók a műanyag hulladékgyűjtők, ha megfelelő anyagból készülnek és bírják a kiemelkedően meleg és hideg időjárási viszonyokat. A Zenit Kft. kínálatában szereplő 57 és 95 literes levehető, billenő tetővel ellátott szemetesek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak, ráadásul a jól záródó fedelük miatt önoltóak is. Bézs, fekete és fehér színekben rendelhetők, akár 1db-tól is.
 
Ahol a nagyobb gyűjtőkapacitás a fő szempont és a gyűjtés zsákokkal történik, ott az elől zárható ajtóval ellátott galvanizált acéllemez tartályos 120 literes hulladékgyűjtő lesz a legmegfelelőbb eszköz. A Zenit Kft. ezt a típust tűzihorganyzott vagy RAL 6002 zöld színben tudja szállítani.
 
Kültéri hulladékgyűjtőknél előfordulhat, hogy nem tehetők ki földre állítva, ilyenkor a falra rögzíthető megoldásokból válogathatunk.  Ezeknél típusoknál a rögzítéshez szükséges sínt a csomag tartalmazza. Az acéllemez tartály különböző kivitelekben rendelhető: lehet perforált vagy sima lemez, tűzihorganyzott vagy festékporos felületi kezeléssel ellátott és űrtartalom szerint is különböző méretekből (20, 35 vagy 45 literes) lehet rendelni.
 
A Zenit Kft. forgalmazza a mindenki által jól ismert buszmegállókban, köztereken leggyakrabban előforduló falra vagy oszlopra szerelhető polietilén hulladékgyűjtőket. Ezek az 50 literes szemetesek többféle színben kaphatók, de kétségtelenül a legnépszerűbb szín a narancssárga. Anyaguknak köszönhetően ellenállnak a szélsőséges időjárásnak és az UV sugárzásnak is. Töltősúlyuk elérheti a 20kg-ot és univerzális zárral vannak ellátva.
 
Ha egy szépen megépített parkba terveznek hulladékgyűjtőket, akkor a tartósság és a biztos rögzítés mellett az is fontos szempont, hogy azok illeszkedjenek a tájba. A Zenit Kft. erre is kínál megoldást: luxus kivitelű 35 literes fekete színű hulladékgyűjtője, ami horganyzott acéllemezből készül festékporos felületi kezeléssel és egy ívelt oszlop teszi megjelenését egyedivé, pont ilyen célokra alkalmas cikkelem. Oszlopa ledübelezhető, így stabilan rögzíthető, az edénye pedig kiemelve kiborítható.
 
Amennyiben a dohányzásra kijelölt hely kültéren található, a falra szerelhető hamutartókkal megelőzhetjük, hogy ezek a területek elszemetesedjenek. Kör, félkör, de akár cigaretta formája is lehet ezeknek a hamutartóknak, amiken „cigaretta” matrica is található és rendelhetők takarófedeles kivitelben is.
 
A kültéri hulladékgyűjtők külön kategóriája a zsákállványok különböző típusai, amikkel szintén a szelektív gyűjtést lehet megoldani, akár egy fesztivál vagy egyéb rendezvény helyszínén is. Általában műanyagfedéllel rendelkeznek, a tartó állvány lehet kerekes is, létezik 3 vagy 4 zsákot tartó verzió és a megszokott 70 vagy 120 literes nagyságok mellet kapható egy Gigant típus, amely 2500 literes űrtartalommal rendelkezik.
   
A Zenit Kft. kínálatában megtalálható a legtöbb társasházba vagy családi házba már rendszeresített műanyag hulladékgyűjtő konténer vagy kuka is: 120 és 240 literes méretben, fekete, zöld, barna, kék, sárga és piros színekben. Ezeket igény esetén szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas fedéllel is lehet rendelni. Az edények alapanyaga újra feldolgozható és nem tartalmaz kadmiumot.  A két rászerelt keréknek köszönhetően könnyen mozgathatók, anyaguk pedig ellenáll az UV sugárzásnak és a szélsőséges hőmérsékletnek is. Amennyiben a kommunális vagy ipari hulladékok gyűjtésekor a normál kuka méretnél nagyobb űrtartalomra van szükség, akkor a Zenit Kft-től rendelhetők 1100 literes konténerek, amelyeken 4 kerék található, különböző színekben kaphatók és a fedél kiképzése megfelelhet a szelektív gyűjtés feltételeinek is: papír, üveg vagy műanyag hulladék bedobására alkalmas nyílásokkal lehet ellátni őket.
 
A mindig frissülő aktuális kínálatunkról tájékozódjon webshopunkban vagy keresse munkatársainkat.