Supply Chain és raktárlogisztikai rendszertervezés

Supply Chain és raktárlogisztikai rendszertervezés

Raktárlogisztikai tervezés, tanácsadás:

Az intralogisztikában végtelen a lehetőségek és az eszközpark komponenseinek összeállításának tárháza. Általános alapelv, hogy a rendszer a lehető legmagasabb raktári légtér (kubatúra) kihasználtság mellett a lehető legalacsonyabb beruházási érték mellett valósuljon meg.

Munkatársaink évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a statikus, dinamikus és automatizált raktári rendszerek ár/érték viszonyainak elemzése területén, figyelembe véve a jelenlegi igények mellett a tervezett fejlődési potenciált és az ahhoz kapcsolódó bővítési lehetőségeket is.

Soros raklapos, bejárható állványos (drive in), FIFO rendszerek (KDR), LIFO állványok (push back), gördíthető állványozott raklapos (Verschieberegale), 2D és 3D shuttle rendszerek tervezésében és kivitelezésében mindennapos, több évtizedes rutinnal rendelkezünk.

Mindezek mellett konzultációk keretében (ezen a területen nem a kivitelezés, hanem tervezés, tanácsadás formájában) a legösszetettebb automata magasraktári rendszerek (HBW, HRL) megtervezésében, adottságainak, teljesítménylehetőségeinek megismertetésében, tervezési piaci „ökölszámok” ismeretében és az Ön tenderkiírásának elkészítésében is rutinnal vállalunk részt, élő, megvalósult referenciákkal.

Igény esetén a magasraktári komponensek (magasraktári felrakógépek, kiadó pontok, transzferkocsik, szállítópályák és munkaállomások) közötti együttműködést, a teljesítményt befolyásoló ún. „Engpass” analitikákat végzünk az Ön adataival paraméterezett környezetben a logisztikai folyamatokat szimulálni képes szoftvereket fejlesztő (Siemens Plant Symulation) vállalkozással együttműködésben.

KÉRJEN VISSZAHÍVÁST

Supply Chain és raktárlogisztikai rendszertervezés

Supply Chain rendszertervezés szolgáltatás:

A gyártási folyamatban az assembly cellák zavartalan, fennakadásoktól, késésektől mentes működése minden nagyvállalati környezetben a legalapvetőbb SCM-mel kapcsolatos elvárás. 

Ha az intern ellátási láncot folyamatában és komponenseiben vizsgáljuk, akkor a supply chain folyamatában az assembly pont az „ügyfél”, a logisztika pedig maga a kiszolgálás folyamata.

 

Az intralogisztikai eszközök a belső transzportokat, utánpótlásokat, minimalizált puffereléseket támogatják, az átadási pontok optimális szervezése, helye, kiszolgálási módja és nem utolsósorban eszközparkjának kialakítása pedig igazi tudomány, amelyet csak a konkrét helyszínen, az Ön tapasztalatainak bevonása mellett kooperatívan és konzultatív módon tervezhetünk.

Szolgáltatási portfoliónk az áru betárolásától, raktározásától, a termelési területre juttatásán keresztül a belső anyagmozgatáson át a csomagolópontok ergonomikus kialakításáig mind a tervezésre, mind a konkrét optimális logisztikai eszközök közös meghatározásáig és leszállításáig terjed.

Munkatársaink évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a gyártósorok kiszolgálásának módszertanával, eszközeivel, automatizáltsági fokaival és megtérülési számításainak kapcsolatosan (ROI készítési támogatás, piacszerű, validált bekerülési és tényleges empirikus, tapasztalati úton szerzett teljesítmény adatokkal).

Kaizen elv szerint módszertanában Lean, TPS, a termékek akadály és fennakadás mentes áramlásáról az értékáramon, munkatársaink nagy tapasztalattal és a mindenkori helyi, vállalati környezetre alkalmazott optimalizációs javaslatokkal állnak rendelkezésre.

Az eszközpark tekintetében a legegyszerűbb kézikocsiktól az egyedi tervezésű és gyártású célzott (egyedi felépítmények) anyagmozgatási rendszerekig az AGV-k világáig (doboz és raklapos rendszerek) konkrét tapasztalatokkal, irányszámokkal, bekerülési és teljesítmény (performancia) adatokkal állnak az Ön rendelkezésére.

KÉRJEN VISSZAHÍVÁST