Hírek

A dohányzók és a környezet védelme

Sokan szükséges rosszként kezelik a munkahelyi dohányzást, és bár igazuk lehet, attól, hogy a dohányzás egészséges nem lesz, kulturált még lehet. Ha úgy teszünk, mintha nem létezne a jelenség, azzal nemcsak a kollégáinkat hozzuk kényelmetlen helyzetbe, de magát a céget is.
 
A vonatkozó jogszabályok pontosan behatárolják a munkahelyi dohányzás lehetőségeit és tilalmait, de kötelezettségeket alig támasztanak a munkáltatóval szemben. Ennek ellenére tény, hogy a felnőtt hazai lakosság 28%-a dohányzik, de az alacsonyabb iskolai végzettségűek körében ez az arány még magasabb. Emiatt jó eséllyel már egy 10-20 fős közösségben is lesz jó néhány ember, akik időnként ki- vagy „lemennek” elszívni egy cigarettát az udvaron, a raktár, műhely, iroda, stb. elé.
 
Munkáltatóként tekinthetjük küldetésünknek, hogy leszoktassuk őket erről a szenvedélyükről, és erre számos eszköz áll rendelkezésre. Ugyanakkor, ha szándékosan nem alakítunk ki számukra egy esőmentes dohányzóhelyet hamutartóval és némi szélvédelemmel, bizony – a tapasztalatok szerint – ne lepődjünk meg, ha hamarosan csikkek lepik majd el az épületek környékét, és az ereszek alatt, vagy más, nem kívánatos helyeken rendszeresen kollégák füstfelhőiben kell elhaladnunk. Emellett a dohányzó munkatársak is nagyra értékelik, ha rossz szokásuk ellenére nem páriaként tekintünk rájuk. A leszoktatás nem a mi szakterületünk, de a kulturált és emberhez méltó dohányzóhely kialakításához mindent megtalál kínálatunkban.
 
Kérdéssel, árajánlat-kéréssel forduljon hozzánk bizalommal:
 
Telefonszám: +36 27 200 670, +36 1 430 8290, +36 1 299 0269

Email: info@zenitkft.hu